Helpt Ginseng bij vermoeidheid?

Helpt Ginseng echt bij vermoeidheid? Ginseng is een plant waarvan de ginsengwortel al eeuwenlang in Azië en Noord-Amerika gebruikt als medicijnen. Ginseng is een van de meest populaire kruidengeneesmiddelen ter wereld.

Soorten Ginseng

Er zijn twee hoofdtypen ginseng: Aziatische of Koreaanse ginseng (Panax ginseng) en Amerikaanse ginseng (Panax quinquefolius). Studies hebben aangetoond dat de twee soorten complementaire voordelen hebben.

Helpt Ginseng bij vermoeidheid?

Ginseng staat bekend om zijn eigenschap om vermoeidheid te verminderen en langdurige energie en focus te bevorderen. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat ginseng een positief effect kan hebben op het verminderen van vermoeidheid en het stimuleren van mentale alertheid.

Bovendien is er bewijs dat ginseng een positieve invloed kan geven aan concentratie en leervermogen. Deze eigenschappen hebben ginseng populair gemaakt voor o.a. energiesupplementen en energiedranken

Ginseng helpt bij vermoeidheid en is ook bestudeerd als een middel om de stemming te verbeteren, het uithoudingsvermogen te verhogen en als behandeling voor o.a. Vermoeidheid, Erectiestoornissen, Hoge bloeddruk of Menopauzale symptomen.

Niet alle ginseng is gelijk. Omdat het een kostbare wortel is, let je best steeds op de dosis en standaardisatie ginsenosiden. De standaardisatie wijst op de hoeveelheid actieve stoffen en wordt steeds uitgedrukt in %.

Bij Metis Energy 06 kiezen wij daarom voor zeer hoog gestandardiseerde Panax Ginseng (Koreaanse Ginseng) met 24% ginsenosides (500mg) en Panax quinquefolius (Amerikaanse Ginseng) met 4% ginsenosides (200mg). Zeer handig aangezien Ginseng echt tegen vermoeidheid helpt.

Er is geen natuurlijke voeding die van zichzelf ginseng bevat. Ginseng wordt wel toegevoegd aan o.a. supplementen, energiedranken of voeding.

Eventuele bijwerkingen van ginseng zijn over het algemeen mild. Het kan nervositeit en slapeloosheid veroorzaken. Erg hoge doses ginseng kunnen leiden tot hoofdpijn, duizeligheid, maagklachten en andere symptomen. Neem geen ginseng zonder uw arts te raadplegen als u medicijnen gebruikt. Dit geldt vooral als u medicijnen gebruikt voor diabetes, omdat ginseng invloed kan hebben op de bloedsuikerspiegel. Ook cafeïne kan de stimulerende effecten van ginseng versterken.

Vanwege het gebrek aan specifieke studies over de veiligheid wordt ginseng niet aanbevolen voor kinderen of voor vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven.

Hopelijk is het duidelijk of Ginseng nu tegen vermoeidheid helpt.

Apotheker Dirk
Oprichter Metis Supplements

← Vorige Volgende →