Waarom is Marine Collageen goed?

Collageen is het meest voorkomende eiwit in je lichaam. Je vindt het onder meer in je botten, huid, spieren, ligamenten, darmen en bloedvaten. Maar waarom is Marine Collageen goed voor jou?

Naarmate je ouder wordt, zal je lichaam echter minder collageen aanmaken. In combinatie met een slecht dieet zou je collageenniveau nog verder kunnen verlagen. Wanneer je lichaam minder collageen produceert, kan dit leiden tot zaken als rimpels, zwakke spieren, strakke ligamenten en pezen, gewrichtspijn en spijsverteringsproblemen.

Marine collageen is een type collageen afkomstig van de schubben van vissen. Het is een natuurlijke manier om je collageenniveau te helpen verhogen. Collageen is een populair ingrediënt dat je vandaag in veel cosmetica of poeder producten kan terugvinden. In de meeste van deze producten komt het collageen echter van varkens- en koeienhuiden.

Marine collageen wordt tot wel 1,5 keer efficiënter opgenomen in het lichaam. De biologische beschikbaarheid is beter dan die van collageen afkomstig van zowel runderen als varkens. Dit komt door de kleinere deeltjes in vergelijking met andere soorten collageen. Deze kleinere deeltjes maken een efficiëntere opname en transport van de collageenpeptiden naar de huid, botten en gewrichten mogelijk, wat dan weer bijdraagt aan de aanmaak van nieuw collageen.

Daarnaast is marine collageen ook een uitstekend alternatief voor mensen die geen vlees eten. Mensen die vanwege religieuze of andere redenen geen rund- of varkensproducten eten, kunnen collageen gebruiken. Verder heeft de visserijindustrie vaak veel ongebruikte grondstoffen van de vissen die ze vangen, waaronder de vissenhuiden waar marine collageen vandaan komt. Dit maakt het een iets duurzamer alternatief voor collageen van varkens- en koeienhuiden.

Vanwege de goede absorptie en hoge biologische beschikbaarheid kiezen we in onze Metis Anti-Age 02 formule bewust voor Type 1 & 3 Marine collageen.

Apotheker Dirk
Oprichter Metis Supplements

← Vorige Volgende →