Veel zieken rond je heen? Dit is hoe je jezelf beter kan beschermen.

Het is geen geheim dat de pandemie het belang van een sterk immuunsysteem heeft onderstreept. Uit onderzoek blijkt dat echinacea, zink en vitamine D drie van de belangrijkste en gunstigste elementen zijn die je kunnen helpen om je immuunsysteem te boosten.

Echinacea is een soort bloem die al lang wordt gebruikt als een kruidenmiddel om het immuunsysteem te versterken. Het helpt de natuurlijke afweer van het lichaam te stimuleren, zoals onder meer het verhogen van de productie van witte bloedcellen. Studies hebben ook aangetoond dat echinacea niet enkel de ernst en duur van een verkoudheid kan helpen verminderen, maar ook het risico om een verkoudheid op te lopen. Het kan eveneens het risico op andere infecties, zoals griep, verminderen.

Zink is een essentieel mineraal dat een belangrijke rol speelt in vele aspecten van je gezondheid, waaronder het immuunsysteem. Het helpt je lichaam bij de productie van antilichamen, de cellen die binnendringende bacteriën en virussen bestrijden. Zink is ook belangrijk voor een goede wondgenezing en een gezonde huid.

Misschien wel het meest bekende van de drie — Vitamine D helpt de activiteit van je immuunsysteem te reguleren en stimuleert de productie van antilichamen. Omdat we in de herfst en winter minder vaak in de zon komen, zal je lichaam zelf minder vitamine D aanmaken. In de winter is een klein extraatje voor je lichaam dus zeker welkom.

Kortom, echinacea, zink en vitamine D zijn allemaal belangrijke voedingsstoffen voor de ondersteuning van een gezond immuunsysteem. Het dagelijks gebruik van deze drie supplementen kan je helpen om je lichaam de extra steun te geven die het nodig heeft om bacteriën en virussen te bestrijden. Vanzelfsprekend zijn een gezonde, evenwichtige voeding en regelmatige lichaamsbeweging ook essentieel voor je algemene gezondheid en een sterk immuunsysteem.

Je weerstand dagelijks ondersteunen met 1 handig zakje? Ontdek de Metis Winter Essentials →

Apotheker Dirk
Oprichter Metis Supplements

← Vorige Volgende →