6 Tips voor een gezonde levensstijl in de herfst

Geef jezelf een boost deze herfst met deze acht tips die zo eenvoudig zijn dat je nauwelijks merkt dat ze gezond zijn voor een gezonde levensstijl.

Naarmate de dagen korter worden en de temperaturen dalen, hangt er verandering in de lucht. Dat is wat de herfst een geweldige tijd maakt voor vernieuwing en frisse starts. Het is tijd om je gezondheid te fine-tunen door Ă©Ă©n of twee kleine veranderingen aan te brengen die grote resultaten opleveren.

6 Tips voor een gezonde levensstijl in de herfst

Laat bonen deel uitmaken van je dieet

Als je deze herfst Ă©Ă©n ding wilt doen om je dieet te verbeteren, eet dan elke week 3 kopjes bonen. Naast dat ze comfortfood zijn, voegen bonen smaak en textuur toe aan soepen, chili en ovenschotels. Ze zijn ook een geweldige toevoeging aan salades.

Bonen zijn rijk aan eiwitten, ijzer, foliumzuur, vezels en kalium. Dus kies een boon, welke dan ook - lima, zwarte, kikkererwten, pintobonen of andere - en geniet ervan.

Versterk je weerstand voor een gezonde levensstijl

Boost je lichaam vanaf het begin van de herfst om onze lichamelijke gezondheid en energieniveau op peil te houden. Een gebrek aan zonlicht kan in de herfst en wintermaanden leiden tot een tekort aan vitamine D wat onze stemming en ons energieniveau kan beïnvloeden. Tot 80% van de Belgische bevolking ondervindt een vitamine D tekort tijdens de wintermaanden. Bij het nemen van supplementen zoals Metis Winter Essentials kan je dat vitaminetekort al een stap voor zijn!

Ontstress met vriendschap

De herfst is een goede tijd om weer bij elkaar te komen na de zomerse versnippering van vakanties en drukke schema's. Een geweldige tijd om te ontspannen met vrienden.

Stress wegwerken door persoonlijk contact te maken of telefonisch contact op te nemen met iemand om wie je geeft, iemand met wie je al een tijdje niet hebt gesproken vanwege de drukte van het leven. De positieve emoties zullen je goed laten voelen, en als vreugde en stress elkaar ontmoeten, wint vreugde. Belangrijke stap voor een gezonde levensstijl.

Heb plezier met beweging

Verbeter je conditie deze herfst: Probeer eens een minder conventionele training om je routine op te frissen.

Breek uit je sportroutine door een ballroomdansles te volgen of een mind-body workout zoals yoga, Pilates of Tai chi te proberen. Je zult energieker zijn en eerder gemotiveerd blijven.

Hartgezondheid voor een gezonde levensstijl: ken je cijfers

Geef je hartgezondheid een boost deze herfst, profiteer van het seizoensgebonden gevoel van vernieuwing om je op preventie te concentreren.

Dat betekent dat je een afspraak kan maken met je arts om je bloeddruk en cholesterol te laten controleren, en om te zien of je bloedglucosewaarden gezond zijn. Het kennen van je cijfers zal je helpen je persoonlijke risico op hartziekten te begrijpen.

Synchroniseer je slaap met (zon)licht

Beheer de veeleisende herfstschema's door je interne slaap-waakritme af te stemmen op de omgeving.

's Ochtends ga je binnen 5 minuten na het opstaan naar buiten en stel je jezelf bloot aan fel licht gedurende 30 minuten. 's Avonds vermijd je fel licht binnen twee tot drie uur voor het slapengaan, omdat dit je inslaaptijd kan vertragen. Hierdoor blijf je alert in de ochtend en word je slaperig bij bedtijd.

Het is tijd om jezelf te vernieuwen! Probeer deze zes eenvoudige tips voor een gezonde levensstijl.

Apotheker Dirk
Oprichter Metis Supplements

← Vorige Volgende →