Wat zijn de voordelen van Hyaluronzuur?

Hyaluronzuur kent al een tijdje een groeiende populariteit, maar zijn de voordelen ervan? Velen van ons hebben bijvoorbeeld wel eens last van een droge huid, zeker tijdens de koude wintermaanden. Hyaluronzuur biedt hier een mogelijke oplossing.

Hyaluronzuur heeft een goede reputatie opgebouwd als krachtig hydraterend ingrediënt. Opkomend wetenschappelijk bewijs lijkt dit te bevestigen. De wetenschap weet al lang dat hyaluronzuur in de huid helpt om een jeugdig uiterlijk te behouden. Pas is echter ontdekt dat toepassing ervan het uiterlijk van de huid kan verbeteren.

Wat is hyaluronzuur en zijn voordelen?
Hyaluronzuur is een molecuul dat we al in onze huid hebben. Het is essentieel voor het behoud van een jeugdige uitstraling van de huid. De molecule kan meer dan 1000 keer zijn gewicht in water vasthouden. Het is dus geen wonder dat hyaluronzuur zoveel respect heeft gekregen als een uitstekende manier om de hydratatie te verbeteren. 

Wij weten dat de term 'zuur' mensen afschrikt. Echter is hyaluronzuur een zacht zuur, met een pH tussen 5,0 en 8,0, dat de natuurlijke pH van de huid aanvult. Deze schommelt normaal gesproken tussen de 4,5 en 6,2. 

Voordelen van hyaluronzuur
Hyaluronzuur wordt in verband gebracht met vele voordelen voor gezondheid en welzijn, waaronder:

  1. Verminderd de zichtbaarheid van rimpels

    Recente studies hebben aangetoond dat wie regelmatig hyaluronzuur gebruikt, tot 40% minder rimpels heeft.

  2. Behoudt de stevigheid van de huid

    Plaatselijk aangebracht hyaluronzuur lijkt de stevigheid van de huid met 55% te verbeteren. Wanneer hyaluronzuur als filler wordt ingespoten, kan het de huid helpen een stevig en jeugdig uiterlijk te behouden.

  3. Verhoogt de hydratatie

    Het is aangetoond dat hyaluronzuur gedurende een minimaal van twee weken, het vochtgehalte van de huid met 96% verhoogt.

Metis Anti-Age bevat 180mg hyaluronzuur en helpt hiermee met het beschermen van je huid.

Apotheker Dirk
Oprichter Metis Supplements

← Vorige Volgende →