9 direct te gebruiken tips om beter te studeren

Zo kan jij de aankomende examens verslaan! 

1. Maak een planning

Een goede planning is reeds het halve werk! Oké dat is misschien lichtjes overdreven... maar toch is een planning zeer belangrijk tijdens het studeren. Maak voor jezelf een realistische planning op met een goede balans tussen studeren en herhalen, en vergeet zeker geen tijd te maken voor de nodige ontspanning! 🤫

2. Ga naar buiten

De hele dag binnen zitten komt je concentratie en energie zeker niet ten goede. Probeer daarom af en toe naar buiten te gaan voor een korte wandeling of een toertje rond de blok. Zo kan je daarna lekker fris terug beginnen! 

3. Geen social media 

"Hup... Weg sfeer... " Leuk is het niet, dat is een feit! Maar probeer je gsm tijdens het studeren weg te leggen of het hem in vliegtuigmodus te zetten. Gsm gebruik en social media zijn namelijk de grootste oorzaak van concentratieverlies. 

4. Slaap voldoende 

Dat studeren soms nachtwerk is hebben we allemaal wel eens ondervonden. Om 9u examen en nog tot 5u 's nachts bezig geweest? Foei... Het is belangrijk dat je slaappatroon zo consistent mogelijk is, hierdoor voorkom je namelijk oververmoeidheid. Probeer daarom een vast ritme aan te nemen met voldoende slaap. 

5. Maak tijd voor sport

Na een lange dag studeren de kracht nog vinden om te gaan sporten is zeker niet evident. Vaak ben je mentaal uitgeput door het studeren waardoor je het fysiek niet meer kan opbrengen om aan sport te doen. Toch is het zeer belangrijk. Wanneer je gaat sporten zullen je stress- en angstgevoelens verminderen en het zal je helpen beter te slapen! 

6. Let op je voeding 

Ben jij iemand die per hoofdstuk een snoepje pakt? Of snack je er lustig  op los tijdens je pauzes? Klinkt aantrekkelijk, maar het veroorzaakt tevens ook pieken en dalen in je suikerspiegel. Deze dipjes zijn echte energy killers die je suf en futloos doen voelen, probeer daarom gezondere alternatieven te eten tijdens het studeren en bewaar dat lekkers voor later! 😋

7. Kies een goede studieplek

Alleen op je kamer, aan de keukentafel of in de BIB met je medestudenten aan jouw de keuze. De perfecte studieplek is voor iedereen anders, bepaal zelf waar jij het je het best bij voelt! 

8. Hou je energieniveau op peil

Een examenperiode duurt lang en is vaak zeer intensief. Hierbij een mindere dag hebben is dan ook volstrekt normaal. (Je bent niet de enige 😉). Toch is het belangrijk om je energieniveau op peil te houden zodat je productief blijft en je planning kan blijven volgen, remember? Hierbij kunnen voedingssupplementen een belangrijke rol spelen! Let wel op dat ze natuurlijk van oorsprong zijn. 

Apotheker Dirk toen (1984)

Apotheker Dirk nu (2021)

Apotheker Dirk creëerde Metis voor zijn studerende kinderen!

Ervaren apotheker Dirk Christiaen ontwikkelde in 2014 speciaal voor zijn studerende kinderen ondersteunende voedingssupplementen die ze tijdens de examens konden innemen. De supplementen bleken bijzonder succesvol. De studenten in huis gaven aan dat ze positieve effecten merkten, hun examenuitslagen bewezen zwart op wit dat het niet zomaar een aanvoelen was.


Meer in een capsule, nemen we vrij letterlijk. Meer van de ingrediënten die er toe doen. Geen overbodige vulstoffenkleurstoffen,… Enkel meer van “the good stuff”. Tot zelfs dubbel zoveel als anderen. Zo simpel is het.

Wat onze gebruikers zeggen...

Metis Energy 06 verhoogt merkbaar je energieniveau, verbetert je focus & concentratie en heeft een positief effect op het korte- en langetermijngeheugen!

Delen met je ouders? Snel gebeurd! 

Anderen kochten ook...

€24,50
€26,50€21,20