De wetenschap achter Metis Anti-Stress 03

EFFECTIEVE SUPPLEMENTEN? ECOLOGISCH GEBRACHT.

Wij stellen de huidige supplementen sterk in vraag. Sceptisch zijn we zeker. Een hoge concentratie om je beter te concentreren? Check. Elke formule werd geperfectioneerd voor een maximaal effect van de verschillende bestanddelen. Zo zit in elke capsule een daadkrachtige dosis natuurlijke, actieve stoffen.

Metis Anti-Stress 03 helpt het lichaam beter om te gaan met stress. Het tempert de stressrespons en zorgt voor minder impact van stress op jou en op je humeur. Dit door enkel de hoogst kwalitatieve en bewezen ingrediënten. Minder stress? Wees terug jezelf!


Cafeïnevrij
Suikervrij
Vegan
Geen kunstmatige kleurstoffen
Geen synthetische bewaarmiddelen
Geen kunstmatige geur- of smaakstoffen
Niet verslavend

Ashwagandha KSM 66, Heilige basilicum extract en Citroen melisse

  • Ashwagandha KSM 66 is een adaptogeen van absolute wereldklasse. Dit adaptogeen ondersteunt het lichaam bij stress. Het verbetert niet alleen het energieniveau maar zorgt voor een gebalanceerde gemoedstoestand. Angst en stress worden opmerkelijk verminderd. Bovendien is dit één van de wetenschappelijk meest onderzochte, ecologische en hoog geconcentreerde ashwagandha extract verkrijgbaar.
  • Heilige basilicum extract is niet je dagelijkse basilicum. Heeft ook adaptogene eigenschappen maar meer met een focus op de verbetering van de zwaarmoedigheid en depressieve klachten. Het heeft dus een positief effect op de gemoedstoestand. Ook cognitieve prestaties worden positief beïnvloed. Ideaal bij werk gerelateerde stress of examens.
  • Citroenmelisse verbetert de angstigheid en de slaapproblemen.

Lactobacillus subtilis HU58 & Coagulans

  • Deze sporevormende probiotica ,en in het bijzonder Lactobacillus subtilis HU58, van humane oorsprong worden volledig opgenomen en spelen een zeer belangrijke rol in het darmevenwicht en immuniteit.
  • De darmen en spijsvertering hebben een enorme invloeg op het humeur en het algemeen welvoelen.
  • De psychobiotica gaan de darm-hersenrelatie ondersteunen. Daar ziet men een duidelijke afname van paniek en angstaanvallen. Ook vermindert het het blijven piekeren.

Referenties 

K. Chandrasekhar, Jyoti Kapoor, and Sridhar Anishetty: A Prospective, Randomized Double-Blind, Placebo-Controlled Study of Safety and Efficacy of a High-Concentration Full-Spectrum Extract of Ashwagandha Root in Reducing Stress and Anxiety in Adults. Indian J Psychol Med. 2012 Jul-Sep;

34(3): 255–262.

Shin Jie, Yong & Tong, Tommy & Chew, Jactty & Lim, Wei. (2020). Antidepressive Mechanisms of Probiotics and Their Therapeutic Potential. Frontiers in Neuroscience. 13. 1361. 10.3389/fnins.2019.01361. 

Huang R, Wang K, Hu J. Effect of Probiotics on Depression: A Systematic Review and Meta-Analysis of Randomized Controlled Trials. Nutrients. 2016 Aug 6;8(8):483. doi: 10.3390/nu8080483. PMID: 27509521; PMCID: PMC4997396.

“Meer in een capsule. Meer uit het leven.”

Wil jij alles geven? Dan krijg je méér van ons. Want in je hectische leven ligt de lat soms hoog. Hoe blijf je je agenda de baas? Hoe start je uitgerust aan je dag? Metis biedt je een effectieve dosis ‘doen’ en ‘dromen’. Vul je voeding aan en ga voluit.


Benefits en ingrediënten 

Wij hebben zorgvuldig 7 natuurlijke ingrediënten geselecteerd met elk hun eigen specifieke werking en voordelen. Metis Anti-Stress 03 heeft drie belangrijke voordelen:

Ondersteunt je lichaam om beter met stress om te gaan
De goede darmbacteriën temperen de stressrespons
Helpt tegen angst en heeft een kalmerend effect

Citroenmelisse extract (7% rozemarijnzuur)

Overzicht

Citroenmelisse is een naar citroen ruikend kruid dat uit dezelfde familie komt als munt. Het kruid komt oorspronkelijk uit Europa, Noord-Afrika en West-Azië, maar wordt over de hele wereld geteeld.


Mechanisme

Citroenmelisse is rijk aan citronellal en polyfenolische verbindingen met cholinerge effecten. Dit kalmeert het zenuwstelsel en is vooral effectief bij stress, rusteloosheid en irritatie.


Voordelen

Ondersteunt ontspanning

Ondersteunt een goede nachtrust


Meer weten?

https://www.nootropedia.com/lemon-balm/


Referenties


Ashwagandha extract (5% withanolides)

Overzicht

Het Indische kruid Ashwagandha (Withania somnifera), ook wel Indische ginseng genoemd, wordt al eeuwenlang gebruikt als een heilzaam poeder voor zowel mannen als vrouwen. In de Ayurvedische geneeswijze wordt dit kruid gebruikt om ontstekingen en koorts te behandelen, en te beschermen tegen besmettingen.


Mechanisme

De withanoliden, een groep steroïdale lactonen, hebben een bijnierondersteunende werking.


Voordelen

Het heeft een gunstige invloed op hart en bloedvaten.

Het draagt bij aan evenwicht in stresssituaties.

Het is gunstig voor een goede geestelijke balans.

Het is rustgevend.


Meer weten?

https://www.nootropedia.com/ashwagandha/


Referenties


Heilige basilicum extract

Overzicht

Heilig basilicum (ook wel "Tulsi" genoemd) is een cognitieve verbeteraar, antioxidant, en adaptogeen kruid.


Mechanisme

Er zijn een paar mechanismen die ervoor zorgen dat heilige basilicum een effectief nootropicum is. Een daarvan is het smaakstoffenprofiel, dat uniek is voor basilicum en de antioxiderende werking ondersteunt. Zoals bij veel kruiden, zijn er een paar belangrijke psychoactieve ingrediënten die de hersenchemie veranderen.


Voordelen

helpt ontstekingen en de symptomen daarvan te verminderen

heeft een positief effect op het stimuleren van het immuunsysteem

verbetert ook de reacties op stress en angst


Meer weten?

https://www.nootropedia.com/holy-basil/


Referenties

Magnesium

Overzicht

Magnesium is een mineraal dat van vitaal belang is voor het goed functioneren van uw lichaam en is het tweede meest voorkomende elektrolyt in het menselijk lichaam.


Mechanisme

Magnesium ondersteunt de werking van de hersenen en heeft een positief effect op het mentale uithoudingsvermogen. Een juist magnesiumgehalte is van cruciaal belang voor het elektrisch potentieel van de zenuwcellen en voor de overdracht van impulsen in de hersenen.


Voordelen

Ondersteunt de hersenprestatie

Ondersteunt het geestelijk welzijn

Verbetert de concentratie


Meer weten?

https://www.nootropedia.com/magnesium-glycinate/


Referenties


Lactobacillus subtilis HU58 & Lactobacillus coagulans

Overzicht

De darmflora heeft een enorme impact op het goed gevoel en mentaal welzijn. Lactobacillus subtilis HU58 is één van de dominante componenten in een normale darmflora. Het toedienen van deze, stimuleert de immuniteit en herstelt de darmflora. 


Mechanisme

De vorming van goedgevoel neurotrasmitters worden gestimuleerd. Onder andere GABA, 5-HTriptofaan precursoren, peptideyy, SCFAS,... . Deze gaan het sympatisch zenuwstelsel en seretonine afgifte stimuleren. Deze sporevormende probiotica zijn zuur en hitte bestendig zonder hun unieke sporevormende werking te verliezen. 


Voordelen

 Stimuleert de immuniteit

Herstelt de darmflora


Vitamine B12

Overzicht

Vitamine B12 is een essentiële voedingsstof met verreikende cognitieve implicaties. Bijna alle voordelen komen voort uit de rol die vitamine B12 speelt in het proces dat bekend staat als "methylering", en dat van invloed is op alle aspecten van onze hersenen en ons lichaam. 


Mechanisme

Studies hebben met name aangetoond dat vitamine B12 helpt bij neuroprotectie door neurotoxiciteit te verminderen. Voor oudere mensen is het zelfs nog belangrijker voor het voorkomen van cognitieve achteruitgang en neurodegeneratieve ziekten. Andere voordelen zijn een beter geheugen, betere concentratie en een betere executieve functie.


Voordelen

Depressie preventie en behandeling

Bevordert Hersengezondheid

Verminderd risico op maculaire degeneratie


Meer weten?

https://www.nootropedia.com/vitamin-b12/


Referenties


Ontdek Metis Anti-Stress 03