Science behind Metis Anti-Age 02

De wetenschap achter Metis Anti-Age 02

Effectieve supplementen?
Ecologisch gebracht!

Wij stellen de huidige supplementen sterk in vraag. Sceptisch zijn we zeker. Een hoge concentratievoor minder rimpels? Check. Elke formule werd geperfectioneerd voor een maximaal effect van de verschillende bestanddelen. Zo zit in elke capsule een daadkrachtige dosis natuurlijke, actieve stoffen.

Metis Anti-Age 02 helpt je de eerste tekenen van huidveroudering tegen te gaan. Het hydrateert de huid en stimuleert de interne aanmaak van collageen. Ga voor een gezonde en stralende huid en bestrijd je rimpels van binnenuit!


Cafeïnevrij
Suikervrij
Vegetarisch
Geen kunstmatige kleurstoffen
Geen synthetische bewaarmiddelen
Geen kunstmatige geur- of smaakstoffen
Niet verslavend

Dracobelle®, Marine collageen & hyaluronzuur

  • Marine collageen type 1 en 3 zijn de meest effectieve vormen van collageen en helpen de normale stevigheid, elasticiteit en structuur van de huid te behouden.
  • Laag moleculair hyaluronzuur is de best oraal opneembare vorm die ervoor zorgt dat de huid gehydrateerd blijft en corrigeert ook fijne rimpels en lijntjes.
  • Dracobelle® zorgt voor een klinisch aangetoonde verbetering van de vochtigheid, elasticiteit en dichtheid van de huid, alsook voor een verhoogde collageendichtheid.

Keratine (cynatine®), olijfblad extract & co-factoren

  • De Cyatine® is een biologisch opneembare vorm van keratine, de bouwstof voor gezond haar, huid en nagels.
  • Olijfbladextract is één van de sterkste anti-oxidanten in de markt en beschermt je lichaam tegen oxidatie en oxidatieve stress. Deze beschermt je huid, haar en nagels dus tegen schadelijke elementen van buitenaf.
  • Co-factoren: Vitamine B2, B3, C, Biotine en Koper. Al deze elementen zijn toegevoegd om de werking van de hoofd elementen te ondersteunen en de huid zijn algemene voedingsstoffen te geven.

Referenties 

Skin Test Institute, CH-2008 Neuchâtel: Food Supplement Ingredient Study for Beauty from within with DracoBelleTM Nu. This study was conducted October 2017 – December 2017 Sponsor: Mibelle AG Biochemistry, 5033 Buchs, Switzerland

Oral hyaluronan relieves wrinkles: a double-blinded, placebo-controlled study over a 12-week period. (2020, November 3). PubMed Central (PMC).

Beer C, Wood S, Veghte RH. A clinical trial to investigate the effect of Cynatine HNS on hair and nail parameters. ScientificWorldJournal. 2014;2014:641723. doi: 10.1155/2014/641723. Epub 2014 Oct 16. PMID: 25386609; PMCID: PMC4214097.

“Meer in een capsule. Meer uit het leven.”

Wil jij alles geven? Dan krijg je méér van ons. Want in je hectische leven ligt de lat soms hoog. Hoe blijf je je agenda de baas? Hoe start je uitgerust aan je dag? Metis biedt je een effectieve dosis ‘doen’ en ‘dromen’. Vul je voeding aan en ga voluit.


Voordelen en ingrediënten 

Wij hebben zorgvuldig 10 natuurlijke ingrediënten geselecteerd met elk hun eigen specifieke werking en voordelen. Metis Anti-Age 02 heeft vier belangrijke voordelen:

Verhoogt de huidelasticiteit
 Hydrateert de huid
Ondersteunt aanmaak van Collageen
Helpt bij het behoud van een strakke huid

Collageen type 1 en 3 

Overzicht

Collageen is een belangrijk lijmvormend eiwit in ons lichaam. Het zorgt voor stevigheid. Onze gewrichten, botten, spieren, maar ook haren en nagels bestaan uit collageen. Collageen zorgt daarnaast voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Collageenvezels in de opperhuid, de dermis genaamd, beïnvloeden de huidstructuur en stevigheid van binnenuit. Collageen speelt daarmee een belangrijke rol in ons hele lichaam!


Mechanisme

Belangrijk bij de aanmaak van lichaamseigen collageen is vitamine C, daarnaast heeft het lichaam een voorraad aan aminozuren zoals glycine en proline nodig. Een van de voedingsbronnen die het rijkst is aan deze specifieke aminozuren is collageen! Door collageen hydrolisaat te gebruiken voorzie je je lichaam dus van de juiste bouwstoffen om het herstel en aanmaak huid, haar, nagels, pezen en botten te verstevigen en ondersteunen.


Voordelen

Verbeterde gezondheid van de huid:

Gewrichtspijn

Verbeterde darmgezondheid

Hyaluronzuur 

Overzicht

Hyaluronzuur is een stof die van nature aanwezig is in het menselijk lichaam. Het wordt in de hoogste concentraties aangetroffen in vloeistoffen in de ogen en de gewrichten.


Mechanisme

Hyaluronzuur werkt als een kussen en smeermiddel in de gewrichten en andere weefsels. Bovendien kan het de manier waarop het lichaam op verwondingen reageert, beïnvloeden. Enkel ons laag moleculair hyaluronzuur wordt goed oraal opgenomen. 


Voordelen

zorgt voor betere vochtopname en vochtverlies tegengaat, waardoor de huid een gezonde, stevige uitstraling krijgt.

heeft antioxiderende eigenschappen, beschermt tegen vrije radicalen.

effectief in het helpen behouden van de huidelasticiteit.

Bevordert wondgenezing

Keratine (cynatine®) 

Overzicht

Cynatine HNS is een revolutionair cosmeceutisch ingrediënt dat bestaat uit opgeloste keratine, een eiwit dat van nature in het lichaam voorkomt.


Mechanisme

Cynatine HNS vult het lichaam aan met bio-beschikbare keratine die helpt bij het beschermen en herstellen van beschadigd haar, nagels en huid.


Voordelen

Cynatine vermindert fijne lijntjes en rimpels

Cynatine bevordert de stevigheid en elasticiteit van de huid

Cynatine vermindert roodheid door ontstekingen of een gevoelige huid

Cynatine verbetert de helderheid en glans van de huid

Moldavisch melisse-extract (Dracocephalum moldavica, Dracobelle™) 

Overzicht

De Moldavische melisse extract (Dracocephalum moldavica) is een lid van de muntfamilie en wordt traditioneel gebruikt in Centraal-Azië, waarvoor antioxiderende, cardio-beschermende en verouderingsremmende effecten zijn gemeld.


Mechanisme

Dracobelle bootst de effecten na van calorische restrictie, een nieuw antiverouderingsmechanisme dat wordt bemiddeld door activering van AMPK en FOXO, wat leidt tot een betere cellulaire afweer, weerstand tegen oxidatieve stress, celontgifting en herstel.


Voordelen

verbetering van de vochtigheid, elasticiteit en dichtheid van de huid, alsook voor een verhoogde collageendichtheid.

Olijfbladextract (20% oleuropeine)

Overzicht

Olijfbladextract verwijst naar de moleculen die afkomstig zijn van de bladeren van de olijfplant. De olijfvrucht (wat wij consumeren) is waar olijfolie van wordt gemaakt en het olijfbladextract heeft verschillende chemische verbindingen die de fysiologie en neurochemie veranderen.


Mechanisme

De belangrijkste bioactieve moleculen in olijfbladextract zijn oleuropeïne en hydroxytyrosol, waarvan bekend is dat ze de bloeddruk beïnvloeden, het cholesterolgehalte verlagen, en ook neuroprotectieve en neurogenese effecten hebben.


Voordelen

vermindert cardiovasculaire risico's, zoals atherosclerose

verlaagt de bloeddruk

elimineert vrije radicalen

versterkt de immuniteit

vermindert ontstekingen

Vitamine B2

Overzicht

Riboflavine (vitamine B2) is nodig voor de energievoorziening van het lichaam. Riboflavine zit vooral in melk en melkproducten, maar ook in vlees, vleeswaren, groente, fruit, brood en graanproducten.


Mechanisme

Riboflavine is betrokken bij het metabolisme van macronutriënten en bij de productie van sommige andere B-complexvitaminen. Het is bekend dat het via de van riboflavine afgeleide cofactoren flavine-adenine-dinucleotide (FAD) en flavine-mononucleotide (FMN) deelneemt aan redoxreacties in de metabolische routes door als elektronendragers te fungeren.


Voordelen

Is goed voor je zenuwstelsel.

Bevordert je energiestofwisseling.

Is belangrijk voor een gezonde huid en slijmvliezen.

Helpt de cellen in je lichaam beschermen tegen oxidatieve schade.

Zorgt voor het behoud van een goed ijzergehalte in je bloed.

Helpt bij vermoeidheid.

Vitamine B3

Overzicht

Vitamine B3, ook bekend als niacine, is een essentiële voedingsstof die vooral bekend is vanwege de normalisering van cholesterolmarkers en cardiovasculaire interacties.


Mechanisme

Een van de belangrijkste voordelen van vitamine B3 voor de hersenen is de algemene cognitie en de levensduur. De supplementatie van Niacine zou specifieke nucleotiden in onze hersencellen verhogen, die in verband staan met cognitie en zenuwgroei.


Voordelen

Verlaagt LDL-cholesterol

Verhoogt HDL-cholesterol

Kan helpen bij de preventie van hartaandoeningen

Verbetert de hersenfunctie

Verbetert de huidfunctie

Vitamine C

Overzicht

Geprezen als het grootste geschenk voor iedereen met een gewone verkoudheid, is vitamine C een essentiële voedingsstof met antioxiderende eigenschappen.


Mechanisme

De enzymatische acties die betrokken zijn bij vitamine C zijn talrijk en zeer belangrijk voor een adequate cognitieve functie. In het bijzonder is vitamine C een enzymatische cofactor voor een enzym dat dopamine-bètahydroxylase heet, dat helpt bij het optimaliseren van de productie van belangrijke focus- en concentratiehormonen zoals dopamine, adrenaline, en noradrenaline.


Voordelen

helpt het lichaam bij de aanmaak van collageen, L-carnitine en sommige neurotransmitters.

Als antioxidant helpt het ongewenste stoffen, bekend als reactieve oxidatieve species (ROS), uit het lichaam te verwijderen.

Het helpt het lichaam ijzer te absorberen.

Het stimuleert het immuunsysteem.

Het bevordert de wondgenezing.

Biotine 

Overzicht

Biotine is een essentiële voedingsstof, ook bekend als vitamine B7, die essentieel is voor tal van enzymatische processen in de hersenen en het lichaam. Hoewel de mens biotine nodig heeft voor alles, van de stofwisseling van voedsel tot de ondersteuning van de neurologische functie, kunnen we onze eigen biotine niet zelf aanmaken, waardoor we afhankelijk zijn van voedselbronnen en darmbacteriën.


Mechanisme

Biotine fungeert als co-enzym voor meerdere carboxylasen bij de mens, en het verandert de onomkeerbare carboxylering van acetyl-CoA in malonyl-CoA.Deze enzymen zijn van vitaal belang bij talrijke stofwisselingsprocessen. Het werkingsmechanisme van biotine vindt plaats door zich aan specifieke lysineresiduen te hechten.


Voordelen

Verbetert de gezondheid van het haar

Ondersteunt de gezondheid van de nagels

Breekt macronutriënten af

Koper

Overzicht

Koper speelt een belangrijke rol bij het behoud en de productie van collageen en elastine. Het heeft anti-oxiderende eigenschappen zodat de cellen sterk en gezond blijven. Bovendien gaat het de vrije radicalen, en de schade ervan, te lijf.


Mechanisme

Koper is nodig bij het vormen van bindweefsel en botten. Het zorgt ook voor de vorming van pigment van het haar, een goede werking van het afweersysteem en de bloedstolling. Koper is in het lichaam betrokken bij de overdracht van zuurstof (oxidatiereacties).


Voordelen

Versterkt de glans van de huid.

Ondersteunt de normale pigmentatie van de huid.


Ontdek Metis Anti-

Age 02

WAAROM METIS®

Effectieve formules door Apotheker Dirk

Metis helpt mensen zoals jou bij het aanpakken van stress-gerelateerde klachten zoals slecht doorslapen, futloosheid en haaruitval. Onze unieke formules zijn samengesteld door Apotheker Dirk, die zijn professionele kennis en persoonlijke ervaringen gebruikt om effectieve formules te ontwikkelen. Wij gebruiken uitsluitend natuurlijke, beter opneembare stoffen en gebruiken we alleen de beste, meest geconcentreerde ingrediënten om een voelbaar effect te garanderen. Onze formules zijn online verkrijgbaar en bij meer dan 600 apotheken en coaches in België en Nederland. Wij staan altijd klaar om vragen te beantwoorden en om een persoonlijke begeleiding te geven.

Lees meer