Supplementen voor studerende kinderen thuis

Apotheker Dirk Christiaen ontwikkelde in 2014 speciaal voor zijn studerende kinderen ondersteunende voedingssupplementen die ze tijdens de examens konden innemen. De supplementen bleken bijzonder succesvol. De studenten in huis gaven aan dat ze positieve effecten merkten, hun examenuitslagen bewezen zwart op wit dat het niet zomaar een aanvoelen was.

Dirk zou de voedingssupplementen kort daarna ook aan zijn eigen klanten in de apotheek aanbieden. Ook daar bleek het een succes. Samen met experts aan de KU Leuven kon Dirk de formules verder optimaliseren. 

Naar de markt met het familiebedrijf

Toen ook andere apotheken interesse toonden, wilde Dirk de voedingssupplementen op de markt brengen. Dat is het moment waarop de kinderen deel gaan uitmaken van het verhaal.

Een aantal onder hen heeft – met dank aan de supplementen? – een diploma Toegepaste Economie op zak. Ze voerden een marktanalyse uit, stelden een financieel plan op, bedachten een communicatiestrategie,... Ook hun moeder stapte mee in het gloednieuwe familiebedrijf.

Een vliegende start

Enkele jaren later is Metis met 5 verschillende formules (Energy, Sleep, Hair & Nails, Anti-Stress & Anti-Age) in bijna 600 Belgische apotheken te verkrijgen. De verpakking van de voedingssupplementen, waar bijzonder veel aandacht aan besteed is, ging in Londen en Chicago aan de haal met prestigieuze design awards. Een primeur voor een Belgisch farmaceutisch bedrijf.

Exclusieve formules ontwikkeld door een apotheker

Ontdek onze producten