5 Zeer eenvoudige tips tegen stress op de werkvloer

Je wilt het maken op vlak van carrière. Maar ook genieten met je vrienden en je gezin. Bezorgt de combinatie van deze twee je stress? Dat is vanaf nu dan verleden tijd. Ga met deze eenvoudige tips tegen stress op de werkvloer een toekomst zonder stress tegemoet en maak je dromen waar.

Eenvoudige tips tegen stress op de werkvloer

 1. Geef mindfulness een kans

  Adem in …. adem uit … Op het eerste zicht lijkt mindfulness misschien belachelijk. Toch sta je verstelt van wat rustige muziek en ademhalingsoefeningen allemaal met je doen. Klik hier en vind de perfecte meditatie playlist voor beginners.

 2. Plan ontspanning in

  Gun jezelf wat rust en vermijd stress op de werkvloer. Belangrijke meetings plan je ongetwijfeld altijd in. Waarom doe je dat dan niet met de tijd die je zelf nodig hebt. Maak in je week enkele uurtjes bewust vrij voor wat ontspanning. Alles wat er dan tussen komt, stel je eventjes uit. Je hebt namelijk een belangrijke meeting met jezelf. 

 3. Maak je hoofd leeg

  Gebruik de plaats in je hoofd voor creatieve ideeën. Dit kan je pas doen als de kleine taakjes eruit zijn. Gebruik daarom Post-it’s of je notitie app om je to do’s op te schrijven. Het heeft verschillende voordelen. Ten eerste streep je zo makkelijk je to do’s af en zie je je vooruitgang. Daarnaast komt er in je hoofd plek vrij voor geniale ideeën. En dat is nu net waarvoor ons hoofd dient. Zo vermijd je extra stress op de werkvloer.

 4. Stop met multitasken

  Eén taak tegelijkertijd is al genoeg. Neem de tijd en focus op één taak per keer. Zo werk je efficiënter en kwalitatiever. Je komt zo ook makkelijker in de flow en dat doet de tijd vliegen. Daarnaast zorg je ervoor dat je hoofd nooit oververhit geraakt.

Nog één eenvoudige tip tegen stress op de werkvloer:

 1. Haal meer uit je dag met voedingssupplementen & vitamines

  Bij stress denk je niet meteen aan voedingssupplementen of vitamines. Toch helpen sommige tegen stress. Ze zorgen ervoor dat de stress minder effect heeft op je lichaam en je humeur. Vele mensen voelen meteen verschil bij het nemen van zo een voedingssupplement. Binnenkort klinkt stress dus als een ver verleden en heb je minder stress op de werkvloer. Bekijk hier ons aanbod.

Apotheker Dirk
Oprichter Metis Supplements

Volgende →