Welke voeding kan je slaap verbeteren?

  1. Kies voor koolhydraten: Koolhydraten helpen bij het verhogen van de productie van serotonine, een chemische stof in het lichaam die helpt bij het ontspannen en inslapen. Probeer daarom een koolhydraatrijke snack te eten voor het slapengaan, zoals volkoren crackers of een banaan.
  2. Voeg magnesium toe: Magnesium is een mineralen die de slaap bevordert. Voedingsmiddelen met hoge magnesiumgehalten zijn onder meer noten, zaden, volkoren granen en groene bladgroenten.
  3. Eet tryptofaan-rijk voedsel: Trypto-wat? Tryptofaan is een aminozuur dat de productie van serotonine en melatonine bevordert, twee stoffen die nodig zijn voor een gezonde slaap. Voeding met een hoge tryptofaan gehalte zijn onder meer eieren, vis, melk en gevogelte.
  4. Vermijd cafeĂŻne: CafeĂŻne is een stof die het inslapen belemmert. Het is belangrijk om cafeĂŻnehoudende producten, zoals koffie, thee, chocolade en cola, minstens 4 tot 6 uur voor het slapengaan te vermijden.
  5. Beperk alcohol: Ondanks dat je door alcohol snel inslaapt, zal alcohol je slaapkwaliteit echter sterk verstoren.

Hoewel voeding een rol kan spelen bij het verbeteren van de slaap, is het belangrijk om te realiseren dat voeding niet de enige factor is die de slaap beĂŻnvloedt. Het is belangrijk om ook te concentreren op andere aspecten van je slaaproutine, zoals een comfortabele slaapomgeving, ontspanning voor het slapengaan en regelmatig slaapritme.

Apotheker Dirk
Oprichter Metis Supplements

← Vorige Volgende →