Winterdip? 6 tips om je duurzaam energieker te voelen

De dagen worden korter en buiten wordt het kouder. Iedereen weet: winter is coming. En winters gaan weleens gepaard met een dipje. Ontdek met onze tips hoe jij je duurzaam energieker kan voelen tijdens de winter.

 

1.   Blijf in beweging

Energielevel op een laag pitje? Doe je wandelschoenen aan en maak eens een lange, winterse wandeling. Of spring op je fiets en ontdek nieuwe plekken in je buurt. 

 

Je dagelijkse portie beweging zorgt er namelijk voor dat jij je energieker voelt. Daarnaast maakt je lichaam dan endorfine aan, een feelgoodstof die je energiepeil instant boost. 

 

Dagelijks bewegen zorgt niet alleen voor meer energie, maar het versterkt ook je immuunsysteem én het vermindert je stressgehalte. Win-win dus.

 

 

2.   Eet gezond en evenwichtig

Je energiegehalte en je humeur zijn enorm afhankelijk van wat je eet en hoeveel je eet. Niets zo gezellig in de winter als ovenschotels en kroketjes (en terecht!), maar je eet best ook gezond en evenwichtig.

 

Fruit, groenten, bruine rijst en volkorenbrood geven je bijvoorbeeld de nodige energie én ze bevatten veel mineralen en voedingsstoffen. Ideaal dus om die winter door te komen (en uiteraard de rest van het jaar ook).

 

3.   Slaap voldoende

Voel je je futloos overdag of ben je snel moe? Misschien heb je dan geen vast slaappatroon. Elke dag op hetzelfde tijdstip opstaan en gaan slapen doet wonderen voor je energielevel. Een mens heeft gemiddeld zo'n 7 à 8 uur slaap per nacht nodig.

 

Nog steeds niet uitgerust? Ga eens een uurtje vroeger slapen. Een uur extra slaap geeft je namelijk evenveel energie als 2 kopjes koffie.

 

4.   Zorg voor zonlicht

Tijdens de koude, winterse dagen is het verleidelijk om gezellig binnen te blijven. Toch is het belangrijk dat je regelmatig de zon opzoekt. Zonlicht geeft ons namelijk vitamine D, wat een positief effect heeft op ons humeur én ons energiepeil.

 

Veel donkere dagen? Investeer dan in een zonnelamp- of bril. In Scandinavische landen gebruiken ze lichttherapie om winterdepressies ten gevolge van te weinig zonlicht tegen te gaan. Het proberen waard dus.

 

5.   Relax!

Tussen al het rennen, springen, vliegen, duiken, vallen en opstaan door is het ook belangrijk om te ontspannen. Luister naar je lichaam en neem af en toe wat tijd voor jezelf.

 

Voor jezelf zorgen verlicht namelijk stress én het geeft je positieve energie. Niets doen doet dus ook wonderen. 

 

Metis energy in de keuken

6.   Kleine beetjes helpen

Je kan je energielevel ook een extra boost geven, bovenop alle vorige tips. Zo bestaan er allerlei voedingssupplementen die helpen bij het bestrijden van wintervermoeidheid.

 

Vooral supplementen op basis van Ginseng krikken je energiepeil op. Zo verhoogt Metis Energy 06 bijvoorbeeld duurzaam je energieniveau. Daarnaast heeft het een positief effect op je concentratievermogen en op je geheugen. Ideaal dus voor studenten die in een winterdipje zitten