Voedingssupplementen: hoe kies je ze?

Ben je aan het studeren, maar eigenlijk meer aan het geeuwen? Heb je straks nog een online meeting, maar zou je liever al in je zetel kruipen? Dan is het tijd voor actie. Voedingssupplementen helpen je namelijk wapenen tegen allerlei kwaaltjes. Maar hoe kies je een goed kwalitatief supplement? Met deze vier tips en tricks kies je nooit verkeerd.

 

1. Kwalitatief supplement? Hoog gedoseerd!

Ooit al een voedingssupplement genomen, maar weinig effect gevoeld? Waarschijnlijk bevatte dat supplement een te lage dosis van de stof die essentieel is voor een goede werking.

 

Een kwalitatief voedingssupplement bevat immers een hoge dosis van die essentiële stof. Zo zal een supplement bestaande uit 400 mg ginseng een beter effect hebben dan een supplement bestaande uit 200 mg ginseng. Hoe meer, hoe beter dus.

 

Metis Supplements zorgt voor meer van de ingrediënten die ertoe doen in haar producten, zodat jij meer uit het leven haalt.

hoog gedosseerd label.PNG

2. Kwalitatief supplement? Hoge graad actieve stoffen!

Een kwalitatief supplement vereist een hoge graad actieve stoffen. Die stoffen zorgen namelijk voor de actieve werking van het supplement.

 

De hoeveelheid actieve stoffen (in %) moet steeds worden vermeld op de verpakking. Zo weet je als consument dat je geen kat in een zak koopt.

 

Een voorbeeld: stel, een supplement gebruikt een blaadje van de ginsengplant. Op de verpakking staat 'ginseng' als ingrediënt. Jij denkt: "Klinkt goed", maar je kan er bedrogen uitkomen. De werkende stoffen van de ginsengplant zitten namelijk in de kern van de wortel.

 

Check daarom zeker of de hoeveelheid actieve stoffen (in %)vermeld staat op de verpakking. Opgelet: verwar het niet met de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamines (in %).

 

Metis Supplements staat garant voor de hoogste graad aan actieve stoffen, zoals bijvoorbeeld bij Metis Energy 06 (24% ginsenosides).

hoog gestandaardiseerd label.PNG

3. Kwalitatief supplement? Goed opneembaar!

Wat is het nut van een hoge dosis essentiële stoffen als je ze niet ten volle opneemt? Juist, niet heel nuttig.

 

Een kwalitatief supplement is daarom bij voorkeur natuurlijk, wat de opneembaarheid verhoogt.

 

Metis Supplements zorgt ervoor dat wat er in de capsules gaat, ook effectief in je lichaam terechtkomt.

4. Kwalitatief supplement? Juiste vorm zouten!

De juiste vorm van zouten uit vitamines en ingrediënten halen is essentieel voor een kwalitatief supplement. Ze dragen immers bij aan een betere opneembaarheid van het supplement.

 

Je leest bijvoorbeeld 'magnesium' op een verpakking? Dan zijn er verschillende vormen waarin het kan voorkomen in het supplement. Maar de ene vorm wordt al beter opgenomen dan de andere. Zo neemt je lichaam bijvoorbeeld magnesiumoxide slechter op dan magnesium bisglycinaat.

 

Kijk daarom steeds goed naar de vormen waarin een ingrediënt voorkomt in het supplement. Vraag indien nodig raad aan je apotheker.

 

Voor het kiezen van de juiste vorm van zouten laat Metis Supplements haar formules steeds controleren door een gastprofessor aan de KU Leuven. Zo wordt de kwaliteit gegarandeerd.

goed opneembaar label.PNG

Apotheker Dirk
Oprichter Metis Supplements

← Vorige Volgende →Plaats een reactie