"Minder haaruitval, meer zelfvertrouwen"

In de lente krijgen heel wat mensen te maken met haaruitval. Lastig, maar gelukkig valt er iets aan te doen. Metis Hair & Nails 09 geeft je lichaam de essentiële bouwstoffen die zorgen voor een sterke, glanzende en vollere haardos.

 

Een nieuwe start, ook op je hoofd
Om te begrijpen hoe het komt dat je in het voorjaar meer haar verliest, moet je in de eerste plaats begrijpen hoe je haar functioneert. Op je hoofdhuid bevinden zich ontelbaar veel haarzakjes. Uit elk haarzakje groeit één haar. Ze worden daarvoor door kleine bloedvaatjes voorzien van alle nodige voedingsstoffen om gezond en sterk te blijven. Een haarfollikel ontwikkelt zich in een cyclus van drie fasen: een groeifase, een korte overgangs- of regressiefase en een rustfase. In de rustfase verliest het haarzakje zijn haar en gaat vervolgens in “stand by” modus. Na twee maanden tot een jaar wordt het haarzakje weer actief en begint de cyclus van voor af aan.

De haarcyclus zorgt er dus voor dat je elke dag zo’n 50 tot 100 haren verliest. Maar wanneer de lente begint, neemt dat aantal toe. Dit komt in de eerste plaats door de zon, die invloed heeft op onze hormonen en zo het aantal haarfollikels dat zich in rusttoestand bevindt, hoger maakt. Onder normale omstandigheden bevindt 90 tot 95% van de haarfollikels zich gelijktijdig in de groeifase en is de resterende 5 à 10% inactief. In de lente ligt het aantal inactieve haarfollikels aanzienlijk hoger, wat zorgt voor meer haarverlies. Daarnaast hebben ook andere factoren zoals stress of droog haar een impact op de haaruitval.

 

 

Glanzende lokken, sterkere nagels
Om ervoor te zorgen dat jij met een stralende en volle haardos de lente ingaat, ontwikkelde Metis Supplements Metis Hair & Nails 09. Dit natuurlijke voedingssupplement voedt en versterkt het haar van binnenuit en herstelt beschadigd haar. Daarnaast zorgt de uitzonderlijke formule er ook voor dat broze nagels sterker worden.

Bamboe- en olijfbladextract vormen de basisingrediënten van Metis Hair & Nails 09. Bamboe-extract is zeer rijk aan goed opneembaar silicium. Dit is een elementaire bouwstof voor gezond en sterk haar. Olijfbladextract is een anti-oxidant dat vijf keer sterker is dan vitamine C en oxidatieve stress in het lichaam (waardoor haren beschadigd worden) tegengaat.

Natuurlijk haar bestaat voor 95% uit keratine. Daarom bevat de formule ook L-cystine en L-Methionine, de bouwstoffen van keratine. Biotine helpt de haargroei en broze nagels te versterken. Cellen die haar opbouwen rekenen op zink om beter te werken. Daarom werd ook zink aan de formule toegevoegd. Tenslotte bevat Metis Hair & Nails 09 ook vitamine B6, die zink en biotine ondersteunt.

Gebruik
2 capsules per dag, ’s morgens in te nemen met wat water gedurende een kuur van 3 maanden (haarcyclus).

← Vorige artikel Volgend artikel →